Svensk Pølseret
Beskrivelse
En klassisk dansk familievenlig ret med pølser, kartofler og en cremet tomatsauce. Perfekt til spejderture og store grupper. Opskriften er nem at skalere og kræver kun få ingredienser.
Vælg antal personer:
Opskrift til 10 personer
Ingredienser til 10 personer
Indkøbsliste:
- 5 løg
- 2-3 fed hvidløg
- 15 wienerpølser
- 1,6 kg kartofler
- 5 dl mælk
- 2,5 dl piskefløde
- 2,5 dl tomatpure (koncentreret)
- 5 spsk ketchup
- 2,5 tsk stødt paprika
- Lidt chili
- 2,5 spsk æbleeddike
- 2,5 spsk olivenolie
- Salt og peber
- Purløg til pynt
Fremgangsmåde:
- Kog kartoflerne i lettet saltet vand. Skræl og skær dem i tern.
- Hak løg og hvidløg fint. Skær pølserne i ca. 1 cm tykke skiver.
- Svits løg og hvidløg i olivenolie ved medium varme til de er bløde.
- Tilsæt pølserne og paprika, rør rundt i 2-3 minutter.
- Skru ned for varmen. Tilsæt tomatpure, ketchup og chili. Rør godt rundt.
- Tilsæt kartoflerne og mælken. Lad det simre 3-4 minutter.
- Rør fløden i.
- Smag til med æbleeddike, salt og peber.
- Server varmt med hakket purløg over.
Tips: Retten kan holde varmt i en gryde på lavt blus. Rør rundt en gang imellem.
Opskrift til 20 personer
Ingredienser til 20 personer
Indkøbsliste:
- 10 løg
- 5 fed hvidløg
- 30 wienerpølser
- 3,25 kg kartofler
- 1 liter mælk
- 5 dl piskefløde
- 5 dl tomatpure (koncentreret)
- 10 spsk ketchup
- 5 tsk stødt paprika
- Lidt chili
- 5 spsk æbleeddike
- 5 spsk olivenolie
- Salt og peber
- Purløg til pynt
Fremgangsmåde:
- Kog kartoflerne i lettet saltet vand. Skræl og skær dem i tern.
- Hak løg og hvidløg fint. Skær pølserne i ca. 1 cm tykke skiver.
- Svits løg og hvidløg i olivenolie ved medium varme til de er bløde.
- Tilsæt pølserne og paprika, rør rundt i 2-3 minutter.
- Skru ned for varmen. Tilsæt tomatpure, ketchup og chili. Rør godt rundt.
- Tilsæt kartoflerne og mælken. Lad det simre 3-4 minutter.
- Rør fløden i.
- Smag til med æbleeddike, salt og peber.
- Server varmt med hakket purløg over.
Tips: Brug en stor gryde eller lav i to portioner. Kan holde varmt i gryde på lavt blus.
Opskrift til 50 personer
Ingredienser til 50 personer
Indkøbsliste:
- 25 løg
- 12-13 fed hvidløg
- 75 wienerpølser
- 8 kg kartofler
- 2,5 liter mælk
- 1,25 liter piskefløde
- 1,25 liter tomatpure (koncentreret)
- 25 spsk (ca. 3,7 dl) ketchup
- 12-13 tsk stødt paprika
- Chili efter smag
- 12-13 spsk æbleeddike
- 12-13 spsk olivenolie
- Salt og peber
- Purløg til pynt
Fremgangsmåde:
- Kog kartoflerne i lettet saltet vand. Skræl og skær dem i tern.
- Hak løg og hvidløg fint. Skær pølserne i ca. 1 cm tykke skiver.
- Svits løg og hvidløg i olivenolie ved medium varme til de er bløde.
- Tilsæt pølserne og paprika, rør rundt i 2-3 minutter.
- Skru ned for varmen. Tilsæt tomatpure, ketchup og chili. Rør godt rundt.
- Tilsæt kartoflerne og mælken. Lad det simre 3-4 minutter.
- Rør fløden i.
- Smag til med æbleeddike, salt og peber.
- Server varmt med hakket purløg over.
Tips til store portioner: Del i 2-3 store gryder. Forbered kartoflerne dagen før. Hold varmt i store gryder på lavt blus eller i varmeovn.