Lasagne
Beskrivelse
Hjemmelavet lasagne med kødsauce, mornaysauce og mozzarella. En stor favorit til spejderarrangementer. Kan forberedes på forhånd og varmes op når det passer.
Vælg antal personer:
Opskrift til 10 personer
Ingredienser til 10 personer
Kødsauce:
- 5 løg, finthakkede
- 10 fed hvidløg, finthakkede
- 1 kg hakket oksekød
- 5 tsk tørret oregano
- 2,5 tsk tørret timian
- 10 gulerødder, groft revne
- 12-13 bladselleri, groft revet
- 2,5 squash, groft revet
- 125 g tomatpure (koncentreret)
- 2 kg hakkede tomater
- 2,5 dl rødvin eller grøntsagsbouillon
- 5 spsk olivenolie
- Salt og peber
Mornaysauce:
- 5 spsk smør
- 5 spsk hvedemel
- 7,5 dl mælk
- Muskatnød
- 310 g mozzarella
- Salt og peber
Øvrigt:
- 500 g lasagneplader
- 310 g mozzarella (til toppen)
Fremgangsmåde:
- Svits løg og hvidløg i olie til de er bløde.
- Tilsæt kødet og steg ved høj varme. Skru ned.
- Tilsæt resten af ingredienserne til kødsaucen.
- Lad simre under låg i 2-6 timer. Smag til.
- Lav mornaysauce: Smelt smør, rør mel i. Pisk mælk i lidt ad gangen.
- Tilsæt ost, muskatnød, salt og peber.
- Smør fad med smør. Læg lag af kødsauce, mornaysauce og lasagneplader.
- Afslut med mornaysauce og mozzarella på toppen.
- Bag ved 175°C i varmluftovn i 20-25 minutter til pasta er mør.
Opskrift til 20 personer
Ingredienser til 20 personer
Kødsauce:
- 10 løg, finthakkede
- 20 fed hvidløg, finthakkede
- 2 kg hakket oksekød
- 10 tsk tørret oregano
- 5 tsk tørret timian
- 20 gulerødder, groft revne
- 25 bladselleri, groft revet
- 5 squash, groft revet
- 250 g tomatpure (koncentreret)
- 4 kg hakkede tomater
- 5 dl rødvin eller grøntsagsbouillon
- 10 spsk olivenolie
- Salt og peber
Mornaysauce:
- 10 spsk smør
- 10 spsk hvedemel
- 1,5 liter mælk
- Muskatnød
- 625 g mozzarella
- Salt og peper
Øvrigt:
- 1 kg lasagneplader
- 625 g mozzarella (til toppen)
Fremgangsmåde:
- Svits løg og hvidløg i olie til de er bløde.
- Tilsæt kødet og steg ved høj varme. Skru ned.
- Tilsæt resten af ingredienserne til kødsaucen.
- Lad simre under låg i 2-6 timer. Smag til.
- Lav mornaysauce: Smelt smør, rør mel i. Pisk mælk i lidt ad gangen.
- Tilsæt ost, muskatnød, salt og peber.
- Smør fad med smør. Læg lag af kødsauce, mornaysauce og lasagneplader.
- Afslut med mornaysauce og mozzarella på toppen.
- Bag ved 175°C i varmluftovn i 20-25 minutter til pasta er mør.
Tips: Brug flere fad eller et meget stort fad. Kan laves dagen før.
Opskrift til 50 personer
Ingredienser til 50 personer
Kødsauce:
- 25 løg, finthakkede
- 50 fed hvidløg, finthakkede
- 5 kg hakket oksekød
- 25 tsk tørret oregano
- 12-13 tsk tørret timian
- 50 gulerødder, groft revne
- 62-63 bladselleri, groft revet
- 12-13 squash, groft revet
- 625 g tomatpure (koncentreret)
- 10 kg hakkede tomater
- 1,25 liter rødvin eller grøntsagsbouillon
- 25 spsk olivenolie
- Salt og peber
Mornaysauce:
- 25 spsk smør
- 25 spsk hvedemel
- 3,75 liter mælk
- Muskatnød
- 1,5 kg mozzarella
- Salt og peber
Øvrigt:
- 2,5 kg lasagneplader
- 1,5 kg mozzarella (til toppen)
Fremgangsmåde:
- Svits løg og hvidløg i olie til de er bløde.
- Tilsæt kødet og steg ved høj varme. Skru ned.
- Tilsæt resten af ingredienserne til kødsaucen.
- Lad simre under låg i 2-6 timer. Smag til.
- Lav mornaysauce: Smelt smør, rør mel i. Pisk mælk i lidt ad gangen.
- Tilsæt ost, muskatnød, salt og peber.
- Smør fad med smør. Læg lag af kødsauce, mornaysauce og lasagneplader.
- Afslut med mornaysauce og mozzarella på toppen.
- Bag ved 175°C i varmluftovn i 20-25 minutter til pasta er mør.
Tips: Del i flere fad. Lav dagen før og varm op. Brug flere ovne.