Vikingegryde
Beskrivelse
En kraftig og mættende gryderet med kylling, bacon, pølser og grøntsager i en cremet sauce med karry og paprika. Perfekt til kolde aftener på lejr.
Vælg antal personer:
Opskrift til 10 personer
Ingredienser til 10 personer
Indkøbsliste:
- 12-13 skiver bacon
- 625 g champignon, kvarteret
- 1 kg kyllingebryst, i tern
- 5 løg, finthakket
- 7-8 fed hvidløg, finthakket
- 750 g squash, groft revet
- 375 g wienerpølser, i skiver
- 2,5 tsk røget paprika
- 2,5 tsk sød paprika
- 2,5 tsk oregano
- 2,5 tsk karrypulver
- 2,5 spsk mel
- 5 dl grøntsagsbouillon
- 125 g tomatpure
- 2 dåser hakkede tomater (ca. 800g)
- 2-3 røde peberfrugter i tern
- 5 dl piskefløde
- Salt og peber
Tilbehør:
- Basmati ris
- Frisk persille til pynt
Fremgangsmåde:
- Steg bacon sprødt og læg til side.
- Steg champignoner til de er gyldne. Læg til side.
- Steg kylling til det er gennemstegt. Læg til side.
- Svits løg og hvidløg.
- Tilsæt squash, pølser og krydderier. Steg kort.
- Drys mel over og rør godt rundt.
- Tilsæt bouillon, tomatpure, hakkede tomater og peberfrugt.
- Lad simre 10-15 minutter.
- Kom bacon, champignoner og kylling tilbage i gryden.
- Tilsæt fløde og varm igennem. Smag til.
- Server med kogt ris og persille.
Opskrift til 20 personer
Ingredienser til 20 personer
Indkøbsliste:
- 25 skiver bacon
- 1,25 kg champignon, kvarteret
- 2 kg kyllingebryst, i tern
- 10 løg, finthakket
- 15 fed hvidløg, finthakket
- 1,5 kg squash, groft revet
- 750 g wienerpølser, i skiver
- 5 tsk røget paprika
- 5 tsk sød paprika
- 5 tsk oregano
- 5 tsk karrypulver
- 5 spsk mel
- 1 liter grøntsagsbouillon
- 250 g tomatpure
- 4 dåser hakkede tomater (ca. 1,6 kg)
- 4-5 røde peberfrugter i tern
- 1 liter piskefløde
- Salt og peber
Tilbehør:
- Basmati ris
- Frisk persille til pynt
Fremgangsmåde:
- Steg bacon sprødt og læg til side.
- Steg champignoner til de er gyldne. Læg til side.
- Steg kylling til det er gennemstegt. Læg til side.
- Svits løg og hvidløg.
- Tilsæt squash, pølser og krydderier. Steg kort.
- Drys mel over og rør godt rundt.
- Tilsæt bouillon, tomatpure, hakkede tomater og peberfrugt.
- Lad simre 10-15 minutter.
- Kom bacon, champignoner og kylling tilbage i gryden.
- Tilsæt fløde og varm igennem. Smag til.
- Server med kogt ris og persille.
Opskrift til 50 personer
Ingredienser til 50 personer
Indkøbsliste:
- 62 skiver bacon
- 3,1 kg champignon, kvarteret
- 5 kg kyllingebryst, i tern
- 25 løg, finthakket
- 37-38 fed hvidløg, finthakket
- 3,75 kg squash, groft revet
- 1,9 kg wienerpølser, i skiver
- 12-13 tsk røget paprika
- 12-13 tsk sød paprika
- 12-13 tsk oregano
- 12-13 tsk karrypulver
- 12-13 spsk mel
- 2,5 liter grøntsagsbouillon
- 625 g tomatpure
- 10 dåser hakkede tomater (ca. 4 kg)
- 10-12 røde peberfrugter i tern
- 2,5 liter piskefløde
- Salt og peber
Tilbehør:
- Basmati ris
- Frisk persille til pynt
Fremgangsmåde:
- Steg bacon sprødt og læg til side.
- Steg champignoner til de er gyldne. Læg til side.
- Steg kylling til det er gennemstegt. Læg til side.
- Svits løg og hvidløg.
- Tilsæt squash, pølser og krydderier. Steg kort.
- Drys mel over og rør godt rundt.
- Tilsæt bouillon, tomatpure, hakkede tomater og peberfrugt.
- Lad simre 10-15 minutter.
- Kom bacon, champignoner og kylling tilbage i gryden.
- Tilsæt fløde og varm igennem. Smag til.
- Server med kogt ris og persille.
Tips: Brug flere gryder. Kan laves dagen før.