Wok med Kylling
Beskrivelse
Asiatisk inspireret wok med kylling, sprøde grøntsager, nudler og en cremet kokosmælkssauce. Hurtig at lave og fuld af smag - en favorit blandt spejdere.
Vælg antal personer:
Opskrift til 10 personer
Ingredienser til 10 personer
Indkøbsliste:
- 7-8 æg
- 1 kg kyllingebryst
- 2,5 spsk gul karrypasta
- 2-3 løg
- 2,5 tsk frisk ingefær, revet
- 7-8 fed hvidløg
- 500 g broccoli
- 2-3 røde peberfrugter
- 375 g gulerødder
- 1 liter kokosmælk
- 750 g nudler (wok-nudler eller æggenudler)
- 250 g baby spinat
- 10 spsk sesamolie
- Salt og peber
Til servering:
- Cashewnødder
- Forårsløg
- Frisk koriander
Fremgangsmåde:
- Pisk æggene sammen og lav en luftig omelet. Skær i strimler og læg til side.
- Skær kyllingen i tern og steg den gyldne i karrypasta og olie.
- Tilsæt løg, ingefær og hvidløg. Steg kort.
- Tilsæt alle grøntsager (undtagen spinat) og steg på høj varme.
- Hæld kokosmælk i og bring i kog.
- Kog nudler efter anvisning på pakken.
- Bland omelet, nudler og spinat i wokken.
- Smag til med salt og peber.
- Server og top med cashewnødder, forårsløg og koriander.
Opskrift til 20 personer
Ingredienser til 20 personer
Indkøbsliste:
- 15 æg
- 2 kg kyllingebryst
- 5 spsk gul karrypasta
- 5 løg
- 5 tsk frisk ingefær, revet
- 15 fed hvidløg
- 1 kg broccoli
- 5 røde peberfrugter
- 750 g gulerødder
- 2 liter kokosmælk
- 1,5 kg nudler (wok-nudler eller æggenudler)
- 500 g baby spinat
- 20 spsk sesamolie
- Salt og peber
Til servering:
- Cashewnødder
- Forårsløg
- Frisk koriander
Fremgangsmåde:
- Pisk æggene sammen og lav en luftig omelet. Skær i strimler og læg til side.
- Skær kyllingen i tern og steg den gyldne i karrypasta og olie.
- Tilsæt løg, ingefær og hvidløg. Steg kort.
- Tilsæt alle grøntsager (undtagen spinat) og steg på høj varme.
- Hæld kokosmælk i og bring i kog.
- Kog nudler efter anvisning på pakken.
- Bland omelet, nudler og spinat i wokken.
- Smag til med salt og peber.
- Server og top med cashewnødder, forårsløg og koriander.
Tips: Brug flere wokpander eller store pander. Steg i omgange for bedst resultat.
Opskrift til 50 personer
Ingredienser til 50 personer
Indkøbsliste:
- 37-38 æg
- 5 kg kyllingebryst
- 12-13 spsk gul karrypasta
- 12-13 løg
- 12-13 tsk frisk ingefær, revet
- 37-38 fed hvidløg
- 2,5 kg broccoli
- 12-13 røde peberfrugter
- 1,9 kg gulerødder
- 5 liter kokosmælk
- 3,75 kg nudler (wok-nudler eller æggenudler)
- 1,25 kg baby spinat
- 50 spsk sesamolie
- Salt og peber
Til servering:
- Cashewnødder
- Forårsløg
- Frisk koriander
Fremgangsmåde:
- Pisk æggene sammen og lav en luftig omelet. Skær i strimler og læg til side.
- Skær kyllingen i tern og steg den gyldne i karrypasta og olie.
- Tilsæt løg, ingefær og hvidløg. Steg kort.
- Tilsæt alle grøntsager (undtagen spinat) og steg på høj varme.
- Hæld kokosmælk i og bring i kog.
- Kog nudler efter anvisning på pakken.
- Bland omelet, nudler og spinat i wokken.
- Smag til med salt og peber.
- Server og top med cashewnødder, forårsløg og koriander.
Tips: Del i flere woks/pander. Forbered alle ingredienser først. Steg i omgange.